website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

WPG Uitgevers meldt positief bedrijfsresultaat en komt met nieuwe initiatieven

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in cijfers op vrijdag 1 juni 2018, 13:13

Nieuws WPG Uitgevers, de onafhankelijke Nederlands-Vlaamse uitgeversgroep, boekte over het jaar 2017 een positief bedrijfsresultaat van 1,3 miljoen euro bij een dalende omzet en krimpende markt. Net als in 2016 was er een nettoverlies.

Ook vorig jaar leed het bedrijf onder de streep verlies, min 1,3 miljoen euro op een omzet van 133 miljoen euro. In 2016 was er nog een nettoverlies van 2,5 miljoen euro.

In een persbericht meldt algemeen directeur Patrick Swart dat in de afgelopen periode vervolg is “gegeven aan het herinrichten van de organisatie en het realiseren van besparingen. We focussen ook in 2018 en 2019 op het realiseren van structurele verbeteringen.”

Volgens het Financieele Dagblad probeert de uitgeverij terug te vechten met nieuwe initiatieven die de wegvallende omzet moeten compenseren. Zo zoeken ze hun weg in kindermedia, ondanks dat vorig jaar dochteronderneming Querido Kind plotseling weg wilde. En verder richt WPG zich op educatief. Daar valt volgens WPG-directeur Patrick Swart nog wel wat te ontwikkelen. En met dochterbedrijf Zwijsen heeft WPG al een goed draaiende educatieve uitgeverij in handen, die naast schoolboeken ook leermiddelen voor de particuliere markt ontwikkelt.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.