— vrijdag 1 juni 2018, 13:13 | 0 reacties, praat mee

WPG Uitgevers meldt positief bedrijfsresultaat en komt met nieuwe initiatieven

WPG Uitgevers, de onafhankelijke Nederlands-Vlaamse uitgeversgroep, boekte over het jaar 2017 een positief bedrijfsresultaat van 1,3 miljoen euro bij een dalende omzet en krimpende markt. Net als in 2016 was er een nettoverlies. Laatste wijziging: 1 juni 2018, 14:34

Ook vorig jaar leed het bedrijf onder de streep verlies, min 1,3 miljoen euro op een omzet van 133 miljoen euro. In 2016 was er nog een nettoverlies van 2,5 miljoen euro.

In een persbericht meldt algemeen directeur Patrick Swart dat in de afgelopen periode vervolg is “gegeven aan het herinrichten van de organisatie en het realiseren van besparingen. We focussen ook in 2018 en 2019 op het realiseren van structurele verbeteringen.”

Volgens het Financieele Dagblad probeert de uitgeverij terug te vechten met nieuwe initiatieven die de wegvallende omzet moeten compenseren. Zo zoeken ze hun weg in kindermedia, ondanks dat vorig jaar dochteronderneming Querido Kind plotseling weg wilde. En verder richt WPG zich op educatief. Daar valt volgens WPG-directeur Patrick Swart nog wel wat te ontwikkelen. En met dochterbedrijf Zwijsen heeft WPG al een goed draaiende educatieve uitgeverij in handen, die naast schoolboeken ook leermiddelen voor de particuliere markt ontwikkelt.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.