website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Wouter Zwart terug naar Europa, De Vries naar Amerika

Lars Pasveer — Geplaatst op maandag 19 november 2018, 14:06

Wouter Zwart voor het Capitol Building in Washington | NOS / YouTube

Wouter Zwart voor het Capitol Building in Washington | NOS / YouTube

Nieuws Met ingang van april volgend jaar verruilt Wouter Zwart zijn standplaats Washington in voor Berlijn. De positie in Duitsland kwam vacant nadat Jeroen Wollaars de nieuwe vaste presentator van Nieuwsuur werd. Marieke de Vries, nu nog China-correspondent, verhuist naar de Verenigde Staten.

In Washington zal zij samen met Arjen van der Horst multimediaal verslag doen voor alle programma’s en platforms van de NOS, aldus de nieuwsorganisatie.

Dertien jaar lang heb ik van dichtbij meegemaakt hoe grootmachten China en de Verenigde Staten naar zichzelf, elkaar en de wereld kijken. Zeer nuttig ook, want het leerde me met een unieke, andere blik te kijken naar onze eigen grootmacht Europa. Dat ik nu het Europese experiment onder de loep mag nemen vanuit hoofdrolspeler Duitsland, voelt niet alleen logisch, maar ook verdraaid goed”, aldus Zwart over zijn aanstaande overstap.

“Buitenlandverslaggeving is een prioriteit voor de NOS en Washington en Berlijn zijn cruciale correspondentenposten. Met de overstap van deze twee zeer ervaren collega`s wordt dat nog eens extra onderstreept”, aldus NOS-hoofdredacteur Marcel Gelauff. Meer bij NOS

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.