e learning nvj

— vrijdag 12 februari 2010, 11:19 | 0 reacties, praat mee

World Press Photo naar Italiaan

De Italiaan Pietro Masturzo is de winnaar geworden van de World Press Photo 2009. Hij kreeg de prijs voor zijn foto met vrouwen die op 24 juni 2009 vanaf een dak protesteren in de Iraanse hoofdstad Teheran. Volgens de jury toont de foto het begin van een groot verhaal en is de sfeervan spanning, angst, maar ook kalmte en stilte heel duidelijk overgebracht. Ook zijn er vijf Nederlandse winnaars te melden. Laatste wijziging: 13 augustus 2013, 20:38

Roderik Henderson kreeg de eerste prijs in de categorie portretten met de serie ‘in the car’. Annie van Gemert kreeg de tweede prijs met de serie ‘Boys and girls’. Derde prijs was er voor Willeke Duijvekam met een serie over Eva. Pieter ten Hoopen kreeg de tweede prijs in portretten categorie singles. Daarnaast ontving hij een vermelding voor zijn fotoreportage Hungry Horse. In de categorie Arts and Entertainment ontvangt Kees van de Veen de derde prijs in de rubriek singles.

Ook is er een eervolle vermelding voor fotograaf Robin Utrecht voor zijn foto van de auto van Karst T. die op Koninginnedag in Arnhem dwars door het publiek reed.

Een speciale vermelding is er voor een still uit een video geplaatst op de site YouTube. Op de video van juni 2009 ligt de net neergeschoten Iraanse Neda Agha-Soltan op de straat. Zij overleeft de rellen die uitbraken na de controversiële Iraanse presidentsverkiezing niet. 

Er weerden 101.960 foto’s ingezonden door 5.847 fotografen. Dat is weer een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar. In totaal krijgen 63 fotografen een prijs. De prijsuitreiking zal op 2 mei in Amsterdam plaatsvinden.

Meer bij World Press Photo

Bekijk meer van

World Press Photo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.