Tegel Beeld en Geluid

— vrijdag 15 februari 2013, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Paul Hansen wint World Press Photo

De Zweedse fotojournalist Paul Hansen, in dienst bij dagblad Dagens Nyheter heeft de 56e editie van de World Press Photo gewonnen met een foto van een begrafenis van twee broertjes in Gaza-stad. Suhaib en Muhammad Hijazi kwamen om bij een Israëlische raketaanval die hun huis vernietigde. Hansen, die meerdere nationale en internationale fotoprijzen won, maakte de foto op 20 november. In de achtergrond wordt hun vader Fouad, die bij de aanval eveneens omkwam, op een brancard vervoerd. Oudere broers Fouad Hijazi dragen de kinderen naar de moskee voor de begrafenisceremonie. Volgens de jury is de kracht van de foto het contrast tussen de woede van de ouderen met de onschuld van de kinderen. "Dit is een foto die ik nooit meer vergeet", aldus het Peruaanse jurylid Mayu Mohanna. De Belg Stephan Vanfleteren won 1e prijs in de categorie Staged Portraits, de Nederlandse Ananda van der Pluijm derde prijs in de categorie Observed Portraits. Meer bij World Press Photo / Volledige lijst van winnaars

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.