— woensdag 19 februari 2020, 11:30 | 0 reacties, praat mee

World Photography Organisation haalt foto’s van protesten Hongkong offline vanwege ‘gevoeligheid’

Protesten in Hongkong tegen nieuwe uitleveringswet. - © Foto: AFP / Lilian Suwanrumpha

De World Photography Organisation (WPO) heeft de fotoreeks Wounds of Hong Kong verwijderd van de website van de Sony World Photography Awards. De foto’s laten beelden zien van protesten in de stad Hongkong, waar gedemonstreerd wordt tegen een nieuw uitleveringsverdrag, waarmee verdachten in rechtszaken naar China gestuurd kunnen worden.

De WPO besloot de beelden van fotograaf Ko Chung-ming offline te halen, omdat het ze als gevoelig beschouwt. De foto’s laten verwondingen en littekens zien die demonstranten hebben opgelopen tijdens de protesten. Maker Chung-ming is een van de finalisten in de categorie documentaire.

Dat de foto’s offline zijn gehaald betekent volgens de WPO niet dat Chung-ming niet meer genomineerd is. Ook twee andere fotoreeksen die over de protesten tegen de uitleveringswet gaan zijn verwijderd. Als reactie op vragen van Chung-ming stelt de WPO dat de foto’s slechts tijdelijk zijn verwijderd, als onderdeel van een standaard procedure. Meer informatie (en de foto’s) bij Hong Kong Free Press

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.