website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Workshop buitenland journalistiek

Sabien Froger — Geplaatst op vrijdag 31 augustus 2018, 15:01

Agenda woensdag 14 november 2018, 13:00 - woensdag 14 november 2018, 17:00, Van Deysselhuis, De Lairessestraat 125, 1075 HH Amsterdam

Mooie journalistieke verhalen maken in het buitenland, als aanvulling op je Nederlandse werk of als opstapje naar een correspondentschap. Voor veel freelancers is het een droom, waarvan ze niet weten hoe ze die moeten realiseren.

Hoe pak je je journalistieke werk aan als je de taal niet spreekt? Waar vind je je verhalen? Hoe leg je contacten? Welk deel van je werk doe je in Nederland, en wat doe je ter plekke? En misschien wel de belangrijkste vraag: Kun je winst maken tijdens je reis?

Franka Hummels heeft hier in haar journalistieke loopbaan ruime ervaring mee opgedaan en zij zegt stellig: Ja, dat kan. Op basis van haar ervaringen en die van anderen geeft ze opnieuw een interactieve workshop die je voorbereidt op werken in het buitenland.

Franka Hummels (1978) is freelance journalist voor onder meer Dagblad Trouw en KRO-NCRV Radio 1. In 2011 verscheen van haar hand ‘De Generatorgeneratie, leven na Tsjernobyl’. In oktober ligt ‘En dan nu het goede nieuws’ in de winkels, dat ze schreef samen met Karin Sitalsing.

Deze workshop wordt georganiseerd door de sectie Freelance Journalisten van de Auteursbond.

Voor meer informatie en om je aan te melden, ga naar https://freelancejournalisten.auteursbond.nl/agenda/event/workshop-buitenland-journalistiek/

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.