persveilig seminar

— woensdag 29 december 2021, 09:01 | 0 reacties, praat mee

Woning fotojournalist AT5 beschadigd na vuurwerkexplosies

© ANP / Lex van Lieshout

De woning van een persfotograaf van tv-zender AT5 is eerder deze week twee keer met zwaar vuurwerk beschadigd. Zowel op maandagavond als dinsdagochtend werd er vuurwerk door zijn brievenbus naar binnen gegooid. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om een gerichte actie en onderzoekt of er een link is met het werk van de fotojournalist. Laatste wijziging: 29 december 2021, 13:46

Dat meldt Het Parool. Bij de explosies liep de woning van de fotojournalist forse schade op, onder andere aan de voordeur en in de gang. De eerste knal, maandagavond om 22.45 uur, zorgde ervoor dat de woonkamer van de persfotograaf vol met rook kwam te staan.

De fotojournalist raakte niet gewond en kon zijn huis via een raam verlaten. Tegenover Het Parool laat hij weten geschrokken te zijn, maar geen verder commentaar te willen geven zolang het onderzoek van de politie nog loopt. AT5-hoofdredacteur Altan Erdogan stelt dat de veiligheid van zijn werknemers voorop staat. “Als het met zijn journalistieke werkzaamheden te maken heeft, dan is het echt een schok. We hebben meer dingen meegemaakt op dat vlak en we hopen niet dat het nu weer zo is.”

Bekijk meer van

AT5

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.