Tegel Beeld en Geluid

— maandag 7 juli 2014, 08:22 | 0 reacties, praat mee

WK: zenders raken helft kijkers kwijt

Hoewel het succes van Oranje tijdens het WK bij een groot aantal partijen geld in het laatje brengt, geldt dat zeker niet voor de commerciële tv-zenders. "De impact van het WK is enorm", zegt kijkcijferexpert René van Dammen. "Bijna de helft van de mensen kijkt 's avonds naar Nederland 1 waar het voetbal wordt uitgezonden. Dat is ongekend hoog." De andere zenders verliezen vrijwel allemaal kijkers. Nederland 3, RTL4, RTL5, SBS6, Veronica en zelfs vrouwenzender Net5 zijn een kwart of soms wel de helft van hun kijkers kwijt. "Qua kijkcijfers kan ik beter een maand lang onder het dekbed gaan liggen, wachten tot het WK voorbij is", zegt Marco Louwerens, directeur van mannenzender RTL7. Zijn zender krijgt de grootste klappen. RTL7 had een marktaandeel van 6 procent. Daar is nu nog zo'n 2 procent van over.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.