— maandag 27 februari 2017, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Woordvoerder Trump sluit media buiten

© EPA

Diverse media mochten vrijdag niet aanwezig zijn bij een gesprek met woordvoerder van de Amerikaanse president, Sean Spicer. Hoewel ze wel accreditatie hebben kwamen journalisten van onder meer de New York Times, Politico, The Guardian en CNN niet binnen. Een aantal conservatieve media werden wel uitgenodigd.

Volgens de New York Times was het ‘de eerste keer in de geschiedenis’ dat zij niet welkom waren op een persgesprek.

CNN reageerde fel en noemden het een wraakactie: “Dit is een onacceptabele ontwikkeling van Trumps Witte Huis. Blijkbaar is dit de manier waarop ze wraak nemen als je bericht over feiten die ze niet leuk vinden.”

Ook de media die wel toegelaten werden, maakten duidelijk dat ze dit ongehoord vonden. Zo weigerden de correspondenten van het blad Time en het persbureau AP de briefing bij te wonen, en uitte The Wall Street Journal achteraf felle kritiek.

Het Witte Huis zegt dat er gewoon niet genoeg plek is om iedereen binnen te laten. Daarbij wordt er in het Witte Huis gewerkt met een ‘pool’, waardoor de aanwezige journalisten hun informatie kunnen delen met de afwezige media. De boodschap volgde op slechts enkele uren nadat Trump tijdens een bijeenkomst wederom het merendeel van de media tot vijand van het Amerikaanse volk bestempelde.

Jeff Mason van de White House Correspondents’ Association zegt zeer tegen deze ontwikkeling te zijn. “We nemen dit op met de staf van het Witte Huis.” Meer bij The Guardian / Politico / CPJ / Poynter

 

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.