word studentlid

— maandag 27 februari 2017, 08:56 | 0 reacties, praat mee

Woordvoerder Trump sluit media buiten

Woordvoerder Trump sluit media buiten
© EPA

Diverse media mochten vrijdag niet aanwezig zijn bij een gesprek met woordvoerder van de Amerikaanse president, Sean Spicer. Hoewel ze wel accreditatie hebben kwamen journalisten van onder meer de New York Times, Politico, The Guardian en CNN niet binnen. Een aantal conservatieve media werden wel uitgenodigd. Laatste wijziging: 27 februari 2017, 11:26

Volgens de New York Times was het ‘de eerste keer in de geschiedenis’ dat zij niet welkom waren op een persgesprek.

CNN reageerde fel en noemden het een wraakactie: “Dit is een onacceptabele ontwikkeling van Trumps Witte Huis. Blijkbaar is dit de manier waarop ze wraak nemen als je bericht over feiten die ze niet leuk vinden.”

Ook de media die wel toegelaten werden, maakten duidelijk dat ze dit ongehoord vonden. Zo weigerden de correspondenten van het blad Time en het persbureau AP de briefing bij te wonen, en uitte The Wall Street Journal achteraf felle kritiek.

Het Witte Huis zegt dat er gewoon niet genoeg plek is om iedereen binnen te laten. Daarbij wordt er in het Witte Huis gewerkt met een ‘pool’, waardoor de aanwezige journalisten hun informatie kunnen delen met de afwezige media. De boodschap volgde op slechts enkele uren nadat Trump tijdens een bijeenkomst wederom het merendeel van de media tot vijand van het Amerikaanse volk bestempelde.

Jeff Mason van de White House Correspondents’ Association zegt zeer tegen deze ontwikkeling te zijn. “We nemen dit op met de staf van het Witte Huis.” Meer bij The Guardian / Politico / CPJ / Poynter

 

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.