Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— dinsdag 22 september 2020, 08:39 | 0 reacties, praat mee

Wit-Rusland: ziekteverzuim door kogelwond mogelijk bestraft met boete

Augustus 2020: een man wordt gearresteerd tijdens demonstraties in Minsk. De journaliste raakte deze avond gewond. | EPA

Journaliste Natalia Lubneuskaja van het Wit-Russische weekblad Nasha Niva werd op 10 augustus in haar been geschoten door een lid van de oproerpolitie. Omdat haar werkgever volgens hun verzekeraar in gebreke bleef bij een onderzoek naar haar ziekteverzuim, krijgt de krant mogelijk een boete. Laatste wijziging: 14 oktober 2020, 11:12

De officiële onderzoekscommissie, die rapporteert aan de president, zegt dat het onderzoek naar schietpartij nog loopt. Wie Lubneuskaja in haar been schoot is onbekend, leden van de oproerpolitie zijn vermomd en de betrokken agent heeft zich niet gemeld. Lubneuskaja verbleef 38 dagen in het ziekenhuis en herstelt nu thuis.

Omdat de journaliste haar verwondingen tijdens werk opliep, nam Nasha Niva contact op met hun verzekeraar, die echter stelt dat de uitgave de ziekmelding te laat heeft gedaan en onvoldoende eigen onderzoek zou hebben uitgevoerd. Een boete hangt in de lucht.

Er is woede over de dubbele moraal van een slepend officieel onderzoek en de snelle conclusie na een beroep op een werknemersverzekering.

Bekijk meer van

Wit-Rusland

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.