— woensdag 7 februari 2018, 09:38 | 0 reacties, praat mee

Winterspelen op de horizon: NOS licht beeldbeperkingen toe

Beveiligers bij een van de locaties van de Winterspelen in Peyongchang | Fazry Ismail / EPA

De NOS heeft in een aritkel uitgelegd welke onderdelen van de komende Olympische Winterspelen het Koreaanse Pyeongchang daadwerkelijk via de omroep te zien zullen zijn. Nadat Discovery Communications in 2015 voor 1,45 miljard dollar alle Europese uitzendrechten bemachtigde, moest de NOS een sublicentie regelen.

Belangrijkste wijziging voor internetkijkers is dat er bij deze Spelen nog maar één livestream te zien zal zijn. Bij de vorige Winterspelen in Sotsji waren dat er nog vijf. “Van ijshockey, skicross en snowboardcross zenden we zowel online als op tv alleen de samenvattingen uit”, aldus de NOS

“De spelregels voor NOS.nl en de NOS-app zijn simpel: alles wat op tv is uitgezonden, vind je ook terug op de site en in de app. Zodat je niets hoeft te missen. Alleen als je de Spelen via sociale media volgt, kan het zijn dat je geduld op de proef wordt gesteld.”

Zo mag de NOS geen bewegend beeld op Instagram plaatsen en mogen wedstrijdbeelden pas een uur na afloop van de wedstrijd online komen. Vertragende factor: het officiële einde is pas na de bloemenceremonie. ” Dat kan dus wel even duren. Voor uitreiking van medailles geldt hetzelfde: live op tv, direct op de website of in de app, een uur later pas op Facebook.”

De NOS wijst er ook op dat 26 maart ál het videomateriaal online, in apps en op sociale media wordt gewist. Wie dat niet op een andere manier heeft veiliggesteld, kan dat na die datum dus niet meer terugzien. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

Olympische Spelen NOS

Praat mee

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.