basis naar compleet

— woensdag 24 juni 2020, 14:57 | 0 reacties, praat mee

Wilma Haan adjunct-hoofdredacteur NOS Nieuws

© Foto: Duco de Vries

Journalist Wilma Haan wordt met ingang van 1 september adjunct-hoofdredacteur van NOS Nieuws. Ze volgt Aletta Oosten op, die overstapt naar de NOS-afdeling Evenementen. Haan is nu nog directeur van de Open State Foundation, een non-profitorganisatie die overheidsinformatie transparanter wil maken. Laatste wijziging: 25 juni 2020, 13:31

Dat meldt de NOS. Wanneer Haan aantreedt bestaat de vierkoppige hoofdredactie uit haarzelf, adjunct Bart Leferink, plaatsvervangend hoofdredacteur Giselle van Cann en hoofdredacteur Marcel Gelauff.

Haan begon haar journalistieke carrière in 2005 bij de Hoogeveense Courant. Ze werkte vervolgens 8,5 jaar bij NU.nl, waar ze opklom tot adjunct-hoofdredacteur. Van 2015 tot 2018 werkte Haan als chef nieuws bij Het Parool. Haan is momenteel ook interim-voorzitter van de NVJ.

“Als nieuwsjunk in hart en nieren kan ik mij geen mooiere plek voorstellen dan deze, in het hart van de Nederlandse nieuwsjournalistiek”, stelt Haan. “Ik kijk ernaar uit mijn steentje te gaan bijdragen aan de belangrijkste taak van de NOS: betrouwbare en toegankelijke journalistiek leveren voor iedereen in Nederland.”

Villamedia interviewde Wilma Haan in de zomer van 2019 over haar werk bij de Open State Foundation. Dat interview lees je hier terug.

Bekijk meer van

Wilma Haan NOS Nieuws

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.