— dinsdag 4 mei 2021, 16:28 | 0 reacties, praat mee

Willem Roskam nieuwe Chief Technology Officer bij de NPO

Willem Roskam begint per 1 juli als nieuw hoofd technologie bij de publieke omroep. | NPO

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft Willem Roskam benoemd tot nieuwe Chief Technology Officer. Roskam wordt vanaf 1 juli 2021 verantwoordelijk voor de verdere digitale transformatie van de afdeling technologie binnen de publieke omroep.

Roskam (37) werkte hiervoor bij Talpa als Vice President Broadcast-, Production Technology & IT. In de nieuwe functie staat uitbouwen van on-demanddiensten van de publieke omroep centraal en doorontwikkeling van sites en apps van de NPO.

“Technologie is in dit veranderende medialandschap onmisbaar om mensen te verbinden aan de geweldige content van de NPO”, aldus Roskam. Hij zegt praktische toepassing en toegankelijkheid van technologie na te willen streven.

Martijn van Dam, binnen de raad van bestuur verantwoordelijk voor technologie en innovatie bij de NPO, zegt over de aanstelling van Roskam: “De NPO is op volle snelheid in transitie om verder te digitaliseren. We kijken ernaar uit om met Willem de volgende stappen daarin te zetten. Het Nederlandse publiek verdient een vooruitstrevende publieke omroep die met digitale diensten en platforms tot de top behoort en openstaat voor de nieuwste technologische ontwikkelingen.”

Bekijk meer van

Willem Roskam NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.