— dinsdag 17 maart 2009, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Rechtszaak tegen CvdM vanwege TROS

De eigenaren van themazender TV Oranje hebben een rechtszaak aangespannen tegen het Commissariaat voor de Media (CvdM) en de TROS. Mediaondernemers Jur Bron en Gerard Ardesch balen dat de mediawaakhond niet ingrijpt tegen de in hun ogen oneerlijke concurrentie van de TROS. De rechtszaak dient vrijdag voor de rechtbank in Leeuwarden. De publieke zendgemachtigde ontplooit commerciële activiteiten die volgens de ondernemers de markt verstoren en oneerlijke concurrentie tot gevolg hebben. Belangrijkste bezwaar is dat de TROS, één jaar na de start van zender TV Oranje, met een vergelijkbare zender Sterren.NL kwam. Daarbij is volgens Bron en Ardesch, in strijd met de Europese regels, niet gekeken of er naast TV Oranje nog behoefte was aan een dergelijke zender. Ook is niet getoetst of de TROS met Sterren.NL oneerlijke concurrentie zou plegen - dit ondanks een schriftelijke toezegging daartoe van de toenmalig staatssecretaris Medy van der Laan en het Commissariaat voor de Media. Meer bij TV Oranje

Bekijk meer van

NPO

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.