website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

WikiLeaks’ October Surprise blijkt Oktobersof

Lars Pasveer — Geplaatst in bron op woensdag 5 oktober 2016, 09:11

Julian Assange | J Stillwell / AFP

Julian Assange | J Stillwell / AFP

Nieuws

In kringen van journalisten en Trump-aanhangers werd uitgekeken naar een aangekondigde persconferentie van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Hij had hints gegeven dat er een grote onthulling zou komen over de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton. Dat bleek een forse anti-climax.

De aanloop bleek in zichzelf weer een aanloop: Assange kondigde via een videoverbinding in Berlijn alleen aan dat er de komende weken materiaal zou worden gepubliceerd. Het zou impact hebben op meerdere organisaties in Amerika en niet alleen op Hillary Clinton zijn gericht.

Die laatste opmerking wekte de toorn van Trump-fans, die hoopten dat WikiLeaks iets zou hebben dat Clintons kansen op het presidentschap onherroepelijk zou beschadigen. Ze uitten hun woede op Twitter.

Eigenlijk zou Assange de aankondiging doen vanaf een balkon van de Ecuadoriaanse ambassade in Londen, maar dat werd om veiligheidsredenen afgeblazen. WikiLeaks tweette een document waaruit zou blijken dat Clinton (toen ze nog minister van Buitenlandse Zaken was) over een drone-aanval op Assange mijmerde.

Clinton zegt zich dat niet te kunnen herinneren - en dat als ze die zin echt heeft gebezigd, het zeker als grapje was bedoeld.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.