— woensdag 5 oktober 2016, 09:11 | 0 reacties, praat mee

WikiLeaks’ October Surprise blijkt Oktobersof

Julian Assange | J Stillwell / AFP

In kringen van journalisten en Trump-aanhangers werd uitgekeken naar een aangekondigde persconferentie van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. Hij had hints gegeven dat er een grote onthulling zou komen over de Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton. Dat bleek een forse anti-climax.

De aanloop bleek in zichzelf weer een aanloop: Assange kondigde via een videoverbinding in Berlijn alleen aan dat er de komende weken materiaal zou worden gepubliceerd. Het zou impact hebben op meerdere organisaties in Amerika en niet alleen op Hillary Clinton zijn gericht.

Die laatste opmerking wekte de toorn van Trump-fans, die hoopten dat WikiLeaks iets zou hebben dat Clintons kansen op het presidentschap onherroepelijk zou beschadigen. Ze uitten hun woede op Twitter.

Eigenlijk zou Assange de aankondiging doen vanaf een balkon van de Ecuadoriaanse ambassade in Londen, maar dat werd om veiligheidsredenen afgeblazen. WikiLeaks tweette een document waaruit zou blijken dat Clinton (toen ze nog minister van Buitenlandse Zaken was) over een drone-aanval op Assange mijmerde.

Clinton zegt zich dat niet te kunnen herinneren - en dat als ze die zin echt heeft gebezigd, het zeker als grapje was bedoeld.

Bekijk meer van

WikiLeaks Julian Assange

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.