— donderdag 21 september 2017, 16:13 | 0 reacties, praat mee

Wijzigingen in hoofdredactie ANP; Marcel van Lingen weer hoofdredacteur

ANP /Lex van Lieshout

Marcel van Lingen keert terug als hoofdredacteur bij het ANP. Met ingang van 24 september heeft hij weer de leiding over de redactie. Johan Groeneveld - die in april tot hoofdredacteur werd benoemd - treedt met ingang van aanstaande maandag terug. Van Lingen blijft deel uitmaken van de directie van het ANP.

Dat blijkt uit een interne mailing die donderdagmiddag naar personeelsleden van het ANP is verzonden en die in handen is van Villamedia. Een reden voor de wachtswisseling wordt daarin niet gegeven. Groeneveld blijft binnen de hoofdredactie wel verantwoordelijk voor foto, video, radio en digitaal. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe producten voor media en zakelijke klanten.

Zowel Van Lingen als Groeneveld zullen volgens interne berichten maandagochtend de leden van de redactie toespreken. Van Lingen was van oktober 2011 tot april dit jaar al hoofdredacteur bij het ANP en was sinds maart 2014 tevens mediadirecteur.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.