basis naar compleet

— woensdag 8 april 2020, 09:21 | 0 reacties, praat mee

WhatsApp beperkt doorstuurfunctie in strijd tegen nepnieuws

WhatsApp beperkt het maximaal aantal keren dat een bericht aan andere chat mag worden doorgestuurd. Een bericht kan nu maar naar één ander gesprek worden doorgezet. De chatdienst hoopt zo de verspreiding van nepnieuws te beperken. Laatste wijziging: 8 april 2020, 09:22

Eerder werden zulke berichten al voorzien met een opmerking dat het bericht in kwestie was doorgestuurd niet afkomstig van het huidige chatcontact. Nu mag een doorgestuurd bericht nog één keer met een andere groep gedeeld worden.

In een toelichting schrijft WhatsApp: “In de afgelopen weken hebben mensen WhatsApp ook gebruikt om openbare steunbetuigingen te organiseren voor zorgpersoneel en hulpverleners. We hebben echter ook een aanzienlijke toename gezien in de hoeveelheid doorgestuurde berichten die gebruikers kunnen overrompelen en die bijdragen aan het verspreiden van desinformatie. We vinden het belangrijk om de verspreiding van dit soort berichten te verminderen zodat WhatsApp gebruikt wordt voor persoonlijke communicatie.”

De beperking is per direct en wereldwijd van kracht. Meer bij WhatsApp

Bekijk meer van

WhatsApp Nepnieuws

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.