PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 9 december 2015, 16:09 | 0 reacties, praat mee

Wereld vol onrecht

Na 7000 columns (sinds 1984) in De Telegraaf is er eindelijk een bundel columns van de ‘favoriete ouwe reus’ van Sylvia Witteman: Rob Hoogland.

Hoewel bijna met pensioen, de Telegraaf-lezer zal voorlopig nog niet van hem verlost zijn, waarschuwt hij in het voorwoord. En dat is fijn, want ook na het lezen van een groot aantal Hoogland-colums achter elkaar treedt er geen verveling op. Sterker: de geselecteerde cursiefjes blijken alle nog fris, goed geschreven en meestal grappig.

Zijn ijk-personen zijn volgens eigen zeggen ‘Saartje Sufkees en Piet Ploeteraar’, de gewone man en vrouw in de straat dus. Soms voert hij, geheel in stijl met de krant waarvoor hij werkt, actie. Dit jaar nog tegen ‘rechtsongelijkheid’ als gevolg van het besluit van de gemeente Utrecht om vervuilende dieselauto’s te weren. Okay, dan moet je Hoogland hebben. Hij rijdt op de dag dat de wet ingaat met een Toyota 4.2 Landcruiser de stad in en hoopt op een boete van oom agent. ‘Want eigenaren van diesels betalen wegenbelasting en mogen dus gebruik maken van de openbare weg. Geen wet die dat tegenhoudt.’ De bundel zit vol met dergelijke redeneringen waar geen speld valt tussen te krijgen. Hoogland is een baken in een wereld vol onrecht.

De Grote Hoogland. Uitgeverij
Pepper, ISBN 978902060833 5,
320 pagina’s, € 15,99.

Bekijk meer van

De Telegraaf

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.