— vrijdag 11 december 2020, 16:06 | 0 reacties, praat mee

Wegmisbruikers stopt bij SBS, presentator André van der Toorn ook weg

André van der Toorn in 2017 - © Cor Salverius / Dijkstra bv

Na 20 jaar en 25 seizoenen komt er een einde aan het televisieprogramma Wegmisbruikers bij SBS6, zo laat de zender vrijdag weten. Als gevolg daarvan moet presentator André van der Toorn vertrekken.

De samenwerking tussen van der Toorn en de zender wordt per eind maart volgend jaar beëindigd door wijzigingen in de koers van de zender.

Van der Toorn was vanaf de start in 2000 presentator van Wegmisbruikers. In het programma wordt de verkeerspolitie door een cameraploeg gevolgd en bespreken Van der Toorn en Koos Spee, voormalig landelijk verkeersofficier van justitie, verkeerssituaties en het rijgedrag van bestuurders.

In oktober meldde Spee al op Twitter dat er voorlopig geen nieuw seizoen van het programma zou komen, omdat de cameraploegen als gevolg van de coronamaatregelen niet konden meerijden met politieagenten. SBS6 rept nu over een “wijziging in de programmatische koers”.

Van der Toorn werkte twintig jaar voor SBS6 en maakte ook programma’s als Van Onze Centen en De Gevaarlijkste Wegen van Nederland. Meer bij NU.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.