Jodal

— maandag 11 november 2013, 09:28

Weer kritiek op The Guardian

De Britse krant The Guardian ligt weer onder vuur nu twee ministers hebben gezegd dat de manier waarop de krant onthullingen van klokkenluider Edward Snowden heeft aangepakt de nationale veiligheid op het spel heeft gezet. William Hague (Buitenlandse Zaken) en Philip Hammond (Defensie) onderschreven in diverse tv-programma's de opmerkingen die het hoofd van de geheime dienst MI6 onlangs maakte bij een hoorzitting dat de Britse vijanden 'in hun handen wrijven van vreugde'. Op vragen of de krant aangeklaagd moet worden werd ontwijkend gerageerd. Al zei Hammond wel dat het niet veel meer zou uitmaken: "de kat is uit de zak". Naar aanleiding van de uitspraken van het hoofd van MI6 moet hoofdredacteur van The Guardian, Alan Rusbridger, volgende maand ook verschijnen voor een commissie om uitleg te geven over de NSA-lekken. Meer bij The Guardian Laatste wijziging: 13 november 2013, 19:48

Bekijk meer van

The Guardian

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.