— maandag 11 november 2013, 09:28

Weer kritiek op The Guardian

De Britse krant The Guardian ligt weer onder vuur nu twee ministers hebben gezegd dat de manier waarop de krant onthullingen van klokkenluider Edward Snowden heeft aangepakt de nationale veiligheid op het spel heeft gezet. William Hague (Buitenlandse Zaken) en Philip Hammond (Defensie) onderschreven in diverse tv-programma's de opmerkingen die het hoofd van de geheime dienst MI6 onlangs maakte bij een hoorzitting dat de Britse vijanden 'in hun handen wrijven van vreugde'. Op vragen of de krant aangeklaagd moet worden werd ontwijkend gerageerd. Al zei Hammond wel dat het niet veel meer zou uitmaken: "de kat is uit de zak". Naar aanleiding van de uitspraken van het hoofd van MI6 moet hoofdredacteur van The Guardian, Alan Rusbridger, volgende maand ook verschijnen voor een commissie om uitleg te geven over de NSA-lekken. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

The Guardian

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.