Jodal

— maandag 1 juli 2013, 09:00

The Guardian trekt artikel terug

De Britse krant The Guardian heeft een artikel ingetrokken waarin werd gemeld dat onder meer Nederland met de Verenigde Staten afspraken heeft gemaakt over het verzamelen van privacygevoelige informatie. Het artikel verscheen zaterdagavond op de website van de krant, en werd door tal van media overgenomen. Het artikel dat The Guardian introk was gebaseerd op een interview met een oud-medewerker van de NSA, Wayne Madsen, op de website privacysurgeon.org. Madsen werkte van 1985 tot 1997 voor de NSA. Hij zegt dat behalve Nederland ook Groot-Brittannië, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Spanje en Italië geheime afspraken met de VS hebben gemaakt. Hij wordt gezien als een complotdenker. The Guardian meldt op zijn website niet dat het artikel niet waar is. Er staat slechts dat het artikel is verwijderd. Ook de Britse zondagskrant The Observer paste de voorpagina verschillende keren aan, zo is te zien bij NRC. Meer bij de NOS / NU.nl Laatste wijziging: 16 augustus 2013, 16:43

Bekijk meer van

The Guardian NSA

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.