— woensdag 21 augustus 2013, 09:08

‘Weinig reacties op Guardian-verhaal’

In Groot-Brittannië blijft het redelijk stil na de onthulling van Alan Rusbridger, de hoofdredacteur van The Guardian, dat de krant bezoek kreeg van de overheid en dat er een Macbook Pro is vernietigd. Hoewel het volgens Rusbridger een reëel gevaar voor de journalistiek betekent, negeren sommige Britse websites het verhaal. Of ze vinden juist dat ondanks dat de krant briljante verslaggeving laat zien ze wel de neiging hebben er een show van te maken. Ze zijn het in iedere geval niet automatisch eens met de krant. Sommige zijn zelfs ronduit negatief. Laatste wijziging: 22 augustus 2013, 10:21

The Guardian heeft zelf ook een overzicht gemaakt van diverse reacties op de zaak en kijkt ook hoe Amerikaanse kranten het melden. Veelal wordt de inmenging van de Britse overheid als een korte zin of alinea ergens onderaan het artikel verwerkt. Ook Jeff Jarvis, onder andere docent journalistiek en auteur van het boek ‘What Would Google Do?’, valt de stilte in Amerikaanse en Britse kranten op. Europese kranten als de Süddeutsche Zeitung en Spiegel Online pakken het juist veel groter aan. Jarvis kan dat verschil niet uitleggen, maar hij hoopt wel dat de media snel wakker worden. 

Bekijk meer van

The Guardian NSA

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.