— donderdag 4 juli 2019, 08:53 | 0 reacties, praat mee

Weer incidenten van intimidatie en wangedrag bij Fox

President Trump op schermen in het hoofdkantoor van Fox News in New York | Peter Finley / EPA

Televisiestation Fox heeft een geschiedenis van beschuldigingen van seksueel wangedrag van personeel. Het bedrijf gaf tientallen miljoenen uit aan schikkingen, maar nu is er weer wangedrag geconstateerd.

De aanleiding is een ander incident van seksuele intimidatie, aangekaart door een vrouwelijke co-presentator op Fox Nation, het streaming platform van Fox. Presentatrice Britt McHenry heeft geklaagd over haar mede-presentator en voormalig professioneel worstelaar Tyrus, meldt The Hollywood Reporter.

Bij het onderzoek naar die beschuldiging is echter ook een klacht uit 2011 opgedoken tegen John Finley, die Fox Nation leidt. Op dat moment wat Finley producer van het programma van de populaire presentator Sean Hannity.

Een vrouwelijke collega klaagde over wangedrag van Finley, wat naast ‘een problematische e-mail’ volgens personeelszaken uiteindelijk onvoldoende bewijs opleverde. Fox verklaart dat het zich desondanks heeft ingespannen de klaagster tegemoet te komen door een beter systeem te bouwen om misstanden te melden.

De vrouw verliet kort daarop de zender.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.