website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Weekblad ADW klaagt bij Almeerse burgemeester over wangedrag wethouder

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op dinsdag 12 juni 2018, 10:32

Almere Deze Week

Almere Deze Week

Nieuws De wekelijkse huis-aan-huis krant Almere Deze Week (ADW) heeft per brief bij burgemeester Franc Weerwind geklaagd over grensoverschrijdend gedrag van PvdA-wethouder Tjeerd Herrema. Die belde maandagavond een verslaggever met wat de krant "een eenzijdig en zeer persoonlijk telefoontje" noemt. Dat volgt op eerdere persoonlijk getinte berichten die de wethouder had gestuurd.

Op dinsdag zou de wethouder na een verzoek om opheldering geen excuses hebben gemaakt over het telefoontje, maar enkel hebben gezegd dat hij hoopte dat de verslaggever “geen rode oortjes” had gekregen. ADW noemt dat een intimiderende en onbetamelijke reactie. De werkrelatie tussen de uitgave en de wethouder is daarmee ernstig geschaad, stelt de krant.

“De redactie van deze krant is van mening dat zowel het verzenden van de twee persoonlijke berichten en het eenzijdige telefoontje niet per toeval kan zijn gebeurd. En vooral de reactie van de wethouder is volgens de redactie ondubbelzinnig en niet voor velerlei uitleg vatbaar”, aldus de ADW in een toelichting op de gisteren aangeboden klachtenbrief.

De krant zegt de wethouder gezien de contacten niet meer objectief tegemoet te kunnen treden. De gemeente zal de klacht direct behandelen. Een extern bureau gaat onderzoeken hoe de contacten tot stand kunnen zijn gekomen; Herrema heeft zijn privételefoon voor dat onderzoek afgestaan.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.