— dinsdag 12 juni 2018, 10:32 | 0 reacties, praat mee

Weekblad ADW klaagt bij Almeerse burgemeester over wangedrag wethouder

Almere Deze Week

De wekelijkse huis-aan-huis krant Almere Deze Week (ADW) heeft per brief bij burgemeester Franc Weerwind geklaagd over grensoverschrijdend gedrag van PvdA-wethouder Tjeerd Herrema. Die belde maandagavond een verslaggever met wat de krant "een eenzijdig en zeer persoonlijk telefoontje" noemt. Dat volgt op eerdere persoonlijk getinte berichten die de wethouder had gestuurd.

Op dinsdag zou de wethouder na een verzoek om opheldering geen excuses hebben gemaakt over het telefoontje, maar enkel hebben gezegd dat hij hoopte dat de verslaggever “geen rode oortjes” had gekregen. ADW noemt dat een intimiderende en onbetamelijke reactie. De werkrelatie tussen de uitgave en de wethouder is daarmee ernstig geschaad, stelt de krant.

“De redactie van deze krant is van mening dat zowel het verzenden van de twee persoonlijke berichten en het eenzijdige telefoontje niet per toeval kan zijn gebeurd. En vooral de reactie van de wethouder is volgens de redactie ondubbelzinnig en niet voor velerlei uitleg vatbaar”, aldus de ADW in een toelichting op de gisteren aangeboden klachtenbrief.

De krant zegt de wethouder gezien de contacten niet meer objectief tegemoet te kunnen treden. De gemeente zal de klacht direct behandelen. Een extern bureau gaat onderzoeken hoe de contacten tot stand kunnen zijn gekomen; Herrema heeft zijn privételefoon voor dat onderzoek afgestaan.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.