— woensdag 22 juli 2015, 16:40 | 0 reacties, praat mee

Washington Post naar VN om Rezaian

De Amerikaanse krant The Washington Post heeft woensdag de Verenigde Naties gevraagd te helpen om verslaggever Jason Rezaian vrij te krijgen. De Iraans-Amerikaanse journalist wordt in Iran beschuldigd van spionage en zit daarvoor inmiddels een jaar in de cel. The Washington Post, de werkgever van Rezaian, stelt tegenover de VN dat de Iraanse overheid gedurende dat afgelopen jaar de mensenrechten van de journalist heeft geschaad. De krant probeert de internationale druk op Iran op te voeren, mede door middel van een petitie bij de Mensenrechtenraad van de VN. Ook de World Association of Newspapers and News Publishers en het World Editors Forum vragen aandacht voor de gevangenschap van Rezaian, die inmiddels 365 dagen in het gevang zit.

Bekijk meer van

Jason Rezaian Iran

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.