word actief nvj klein

— dinsdag 19 september 2017, 08:31 | 0 reacties, praat mee

Waarom verlaten vier Amerikaanse toppers hun magazine?

In één week tijd stapten vier grote hoofdredacteuren op bij Amerikaanse magazines. Speculatie alom. Gaan ze weg omdat de resultaten van de tijdschriften in een vrije val terecht zijn gekomen en zij die neergang niet willen meemaken? Of zijn ze simpelweg te oud om de slag naar digitaal te maken? Laatste wijziging: 19 september 2017, 13:47

Graydon Carter,de legendarische voorman van Vanity Fair magazine was de eerste die zijn vertrek aankondigde, gevolgd door Robbie Myers van Elle magazine, Cindi Leive van Glamour en Nancy Gibbs van Time.

CNN constateert dat het vertrek van de vier bij alle redacties in elk geval budgettaire ruimte geeft. Het waren dure krachten. Die bovendien gewend waren aan grote redacties en dito begrotingen. De laatste jaren hebben de magazines al flink in de kosten moeten snijden. En dat is op een gegeven moment niet leuk meer, vermoedt CNN.

Misschien nog belangrijker, er komt ruimte voor nieuwe ideeën met het vertrek van de vier. Dat is hard nodig, want het publiek van de titels is al een tijdje verschoven naar Instagram en Snapchat en daar zullen hun opvolgers dus zaken moeten doen.

Bekijk meer van

Transfers

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.