Tegel Beeld en Geluid

— maandag 10 december 2012, 12:14

ROOS: regio omroepen niet op 3

ROOS, de overkoepelende organisatie van de dertien regionale zenders, noemt het plan van de VVD om regionale omroepen onder te brengen op Nederland 3 onwenselijk. Tijdens het mediadebat vandaag in de Tweede Kamer zal de VVD met dat voorstel komen. Volgens de partij zal het de publieke omroepen door de bezuinigingen niet meer lukken om het derde net te vullen. Door de 13 regionale omroepen op het derde net onder te brengen, kunnen de landelijke omroepen besparen op personeel en faciliteiten, aldus het VVD-Tweede Kamerlid Matthijs Huizing. De VVD heeft eerder al laten weten voorstander te zijn van twee publieke netten. Volgens ROOS zouden de omroepen in het plan bijvoorbeeld een half uur of een uur zendtijd krijgen op het landelijke net. Veel te weinig, vindt ROOS. Daardoor is het namelijk niet meer mogelijk om uitgebreid verslag te doen van speciale evenementen zoals carnaval.

Directeur Guus van Kleef van Omroep Gelderland pleitte voor uitzending op Nederland 2. Hij vreest kaalslag bij de regiozenders door de forse bezuinigingen.  Jan de Jong, algemeen directeur van de NOS, heeft gezegd meer te zien in een aparte zender die overdag wordt vrijgemaakt voor nieuwsuitzendingen van het NOS Journaal, sport, regionaal nieuws en evenementen. Meer bij ANP via NU.nl / L1

Bekijk meer van

Tweede Kamer ROOS NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.