— woensdag 26 juni 2013, 09:00

Tweede Kamer praat over toekomst PO

In de Tweede Kamer wordt vandaag gesproken over de 100 miljoen euro aan extra bezuinigingen op het mediabudget en de toekomstvisie op de publieke omroep van staatssecretaris Dekker. Hoe de bezuinigingen precies uitgevoerd moeten gaan worden, is nog onduidelijk. Dekker heeft advies gevraagd aan de Raad voor Cultuur, zodat hij goede plannen kan gaan maken. Ook de Kamerleden kunnen tijdens het debat hun zegje doen, zodat Dekker hun suggesties kan meenemen. Binnen het budget voor de publieke omroep wordt in ieder geval maximaal negen miljoen euro gereserveerd voor levensbeschouwelijke programmering. Dat heeft staatssecretaris Sander Dekker (media) dinsdag aan het CDA en de ChristenUnie beloofd toen de Tweede Kamer praatte over de wijziging van de Mediawet, die bepaalt dat het aantal omroepen wordt teruggebracht van 21 naar acht. Meer bij Het Parool / Brabants Dagblad

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.