— vrijdag 7 september 2018, 16:22 | 0 reacties, praat mee

VTM Nieuws verder zonder hoofdredacteur Lataire en directeur Nieuws Hoflack

Na al eerder interne onenigheid te hebben gehad, is er achter de schermen bij het Vlaamse VTM Nieuws een drastisch besluit genomen: het programma gaat verder zonder hoofdredacteur Nicholas Lataire en directeur Nieuws Kris Hoflack. Dit melden verschillende Vlaamse en Nederlandse media.

Het Vlaamse programma VTM Nieuws is net door de vernieuwings-machine heen gehaald, met een nieuw decor en technische snufjes. Afgelopen woensdag stuurden dertien redactieleden een e-mail naar de directie van moederbedrijf Medialaan. Hierin uitten zij kritiek. Er wordt volgens hen te weinig gefocust op de inhoud, kijkcijfers zijn niet stabiel en de toekomst van het medium is onzeker. Een oorzaak die hiervoor wordt opgevoerd is de manier waarop Lataire zijn rol als hoofdredacteur uitoefent.

Na deze uitspraak over het gebrek aan vertrouwen, werd Lataire ontslagen. Om de rust weer terug te laten keren bij het medium en de redactie niet te schaden, werd besloten om niet enkel Lataire zijn spullen te laten pakken. Ook zijn voorgaande hoofdredacteur en huidige directeur Nieuws Kris Hoflack vertrekt. De twee waren het tijdens hun samenwerking vaak oneens over de toekomst van het programma.

Als tijdelijke hoofdredacteur is nu An Goovarts aangesteld. Zij is de huidige hoofdredacteur bij De Morgen, de krant die als eerste schreef over de e-mail met kritiek op Lataire. Begin volgend jaar staat de verhuizing naar de gebundelde nieuwsredactie News City in Antwerpen op de planning. Journalisten van fusiegroep Medialaan-de Persgroep hebben hun twijfels over deze verandering al geuit.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.