— donderdag 22 september 2016, 09:46 | 0 reacties, praat mee

VS: klassiek kabelabonnement bij jongeren uit de gratie

Wolfgang Kumm / EPA

Uit onderzoek onder duizend Amerikanen tussen 20 en 35 blijkt dat de meesten vinden dat Netflix en Hulu voldoende is voor hun kijkgedrag. Hulu is een alleen binnen de Verenigde Staten beschikbare streaming dienst. De groep van 75 procent wordt omschreven als 'cord nevers' - mensen die nooit een traditioneel kabelabonnement zullen afnemen.

De groep ziet in dergelijke abonnementen enkel hoge kosten en een armoedig aanbod. De nieuwe streamingdiensten bieden voor hen juist het tegenovergestelde.

Het onderzoek van The Diffusion Group (TDG) stelt dat de streamingdiensten op een kwaliteitsniveau en beschikbaarheid zijn aangeland die voor deze groep ruim voldoende is. Vroeger werd de keuze voor streamingdiensten vooral door de lagere prijs gedreven maar die tijden zijn voorbij, aldus TDG-onderzoeker Michael Greeson. Meer bij Advanced Television

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.