word studentlid

— vrijdag 15 augustus 2014, 13:31 | 2 reacties, praat mee

VS: 4,6 pr-medewerkers per journalist

De verhouding tussen het aantal journalisten en het aantal pr-medewerkers in de Verenigde Staten is het afgelopen jaar verder scheef gaan lopen. In 2013 waren er 4,6 keer zo veel pr-medewerkers als journalisten actief in de Verenigde Staten. Een jaar daarvoor waren er voor elke Amerikaanse journalist nog 3,2 pr-medewerkers in touw, bericht Follow The Money. Niet alleen het aantal verschil in aantal banen wordt steeds groter, ook het verschil in beloning loopt verder op. In 2013 verdienden Amerikaanse communicatiemedewerkers gemiddeld 54.900 dollar, bijna 20.000 dollar meer dan het gemiddelde journalistensalaris. Ook in Nederland is de verhouding tussen de hoeveelheid journalisten en de hoeveelheid pr-medewerkers al jaren scheef. Meer bij Follow The Money Laatste wijziging: 18 augustus 2014, 12:17

Bekijk meer van

Verenigde Staten

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

Bart Brouwers, 15 augustus 2014, 14:49

“Ook in Nederland is de verhouding tussen de hoeveelheid journalisten en de hoeveelheid pr-medewerkers al jaren scheef.”

Wat is “scheef”?

Hoe scheef een verhouding is kun je pas constateren als er eerst een ideale verhouding is vastgesteld, lijkt me. Die heb ik eigenlijk nooit ergens gezien.  1:1? 0:100?

Berend Henk Huizing, 25 augustus 2014, 14:07

Zo belangrijk zijn journalisten nou ook weer niet, dat alle pr-medewerkers fulltime met het uitzoeken en beantwoorden van persvragen bezig zijn. Journalisten wees gerust, slechts een deel van de pr-medewerkers is een klein deel van hun werktijd bezig met jullie. Het overgrote deel van de pr-medewerkers is met interne communicatie, projectcommunicatie en communicatieadvies bezig. Dus van scheefgroei in de verhouding tussen pr-medewerkers en journalisten is voorlopig geen sprake.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.