website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Vrouw in de Media Award 2018 naar cardioloog Janneke Wittekoek

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in prijzen op dinsdag 12 februari 2019, 09:03

Janneke Wittekoek, winnaar van de Vrouw in Media Award 2019 | Jürgen Koopmanschap

Janneke Wittekoek, winnaar van de Vrouw in Media Award 2019 | Jürgen Koopmanschap

Nieuws Janneke Wittekoek, cardioloog en directeur van Het Heartlife Team, is uitgeroepen tot winnaar van de Vrouw in de Media Award 2018. Ze ontving de prijs voor haar media-optredens over man-vrouw verschillen bij hart- en vaatziekten.

Problemen rond hart- en vaatziekten uiten zich bij mannen en vrouwen verschillend. Ondanks een toenemende kennis hierover worden nog veel vrouwen niet goed gediagnosticeerd, met alle gevolgen van dien. Hart- en vaatziekten zijn wereldwijd doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen.

De aanmoedigingsprijs You Go Girl Award 2018 ging naar Saoëdi-Arabië-expert Annemarie van Geel. Zij wist in 2018 de landelijke media te bereiken met haar expertise over Saoedi-Arabië, waar na dertig jaar strijd Saoedische vrouwen eindelijk mogen autorijden. Veel media-aandacht kreeg ook haar proefschrift over gender segregatie in Saoedi-Arabië en Koeweit. Daarnaast is er veel bewondering voor het werk dat zij doet en de bekendheid die zij geeft aan de problemen waar vrouwen in het Midden-Oosten dagelijks mee te maken hebben.

De Vrouw in de Media Awards zijn een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

En dat dat nodig is bleek vorig week nog. Uit een onderzoek naar diversiteit onder talkshowgasten blijkt dat vrouwen en mensen met een migratieachtergrond nog steeds zijn ondervertegenwoordigd. Ook komen er geregeld ‘ongeschikte’ gasten aan tafel om over een onderwerpt te praten.

Lees ook:
Migranten en vrouwen ondervertegenwoordigd bij talkshows (8 februari 2019)

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.