— donderdag 14 september 2017, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Voorarrest Cumhuriyet-journalisten weer verlengd

EPA

Internationale journalistieke organisaties hebben met zorg gereageerd op de verlenging van het voorarrest van zes journalisten van dagblad Cumhuriyet. Zij worden beschuldigd van lidmaatschap van een terreurorganisatie en het verspreiden van propaganda. Ze blijven nu vastzitten tot minstens 25 september, wanneer het proces verder gaat. Laatste wijziging: 14 september 2017, 09:01

Afgelopen maandag was de zesde zitting in de zaak tegen de journalisten, die inmiddels al 300 dagen in voorarrest zitten. Ondanks die lengte is het verhoor van de groep nog niet afgerond en loopt ook een onderzoek naar het telefoongebruik van de zes nog. De rechtbank wil ook toegang tot privégegevens; de journalisten worden gemaand hun wachtwoorden af te staan.

De Europese en Internationale Federatie van Journalisten stellen dat de groep nu al maanden zonder enige vorm van gefundeerd bewijs vastzitten. Zij moeten vrij komen, stelt EFJ/IFJ. In Turkije zitten sinds de arrestatiegolf na de mislukte couppoging in 2016 wereldwijd de meeste journalisten gevangen.

Het proces wordt op 25 september hervat.

Bekijk meer van

Turkije Cumhuriyet

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.