— woensdag 14 juli 2021, 13:41 | 0 reacties, praat mee

Volkskrant-journalist Peter de Waard met pensioen

Peter de Waard, journalist en columnist bij de Volkskrant, is met ingang van deze week met pensioen. Naast journalistieke verhalen schreef De Waard ook vier keer per week De Kwestie, een column die hij tien jaar lang schreef.

Dat meldt De Volksknar, het clubblad voor oud-gedienden van de Volkskrant. De meeste recente editie van het blad staat in het teken van het vertrek van De Waard en twee andere vertrekkende Volkskrant-journalisten: Margreet Vermeulen en Ernst Clowting. Zij werkten respectievelijk tien jaar en 34 jaar voor de krant. De Waard werkte sinds 1988 voor de Volkskrant.

Alle drie de vertrekkende journalisten kregen de afgelopen weken een speciale uitgaven van de Volkskrant, met daarin verhalen van collega’s over henzelf. Over De Waard schrijft hoofdredacteur Pieter Klok: “Tot twee weken voor zijn pensioen bleef hij ruzie maken als de leidinggevenden geen plek hadden ingeruimd voor het laatste Tata-nieuws. Zijn liefde voor nieuws - en voor Tata - is zo groot dat hij het een ondraaglijke gedachte vindt als het niet wordt gemeld.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.