banner festival 23

— donderdag 4 augustus 2016, 13:37 | 0 reacties, praat mee

Volkert van der Graaf eist actie OM om medialek

Telegraaf Media Groep

Volkert van der Graaf, de man die in 2002 politicus Pim Fortuyn vermoordde, wil dat het Openbaar Ministerie zijn aanklacht tegen Reclassering Nederland in behandeling neemt. Van der Graaf zegt dat de organisatie en een medewerker informatie over zijn voorwaardelijke invrijheidstelling met media heeft gedeeld. Laatste wijziging: 4 augustus 2016, 14:23

De aangifte van Van der Graaf dateert uit september vorig jaar. Er zou volgens Van der Graaf sprake zijn van smaad, laster en schending van de geheimhoudingsplicht. De Telegraaf publiceerde in juni 2014 een ‘toevallige paparazzi-foto’ van Van der Graaf op proefverlof in Amsterdam.

De foto bleek later volledig te zijn geregisseerd en leidde ook nog tot een rechtszaak tussen fotograaf De Kok en HP/De Tijd. Justitie-minister Van der Steur stelde eind september 2015 ‘te summier’ te zijn geweest met informatie over de wijze waarop die foto tot stand in samenspraak met media was gekomen.

Omdat er sinds de aangifte van Van der Graaf geen voortgang in de zaak zit, volgt nu de stap om het Openbaar Ministerie te dwingen de zaak op te pakken. Tegenover het ANP zegt Van der Graafs advocaat Willem Jebbink dat het onbehoorlijk is dat “zo laks met deze serieuze aanklacht” wordt gomgegaan.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.