basis naar compleet

— donderdag 4 juni 2015, 10:16 | 0 reacties, praat mee

Volgende week tweede zitting Rezaian

Het Iraanse persbureau IRNA stelt dat de Amerikaanse journalist Jason Rezaian volgende week een tweede hoorzitting zal krijgen. De eerste begon op 26 mei, achter gesloten deuren. Rezaian wordt onder meer beschuldigd van het produceren van propaganda, spionage en het delen van informatie met vijanden van de gevestigde orde. Tijdens de eerste zitting bij de Revolutionaire Rechtbank zou onder meer een vertaalde brief van Rezaian aan president Obama zijn besproken. Rezaian zou daarin zijn diensten hebben aangeboden om met zijn contacten "via simpele arbeiders" geestelijke leiders te beïnvloeden. Zowel Rezaian als zijn werkgever The Washington Post hebben die beschuldigingen als absurd afgedaan. Laatste wijziging: 4 juni 2015, 10:17

Desondanks wacht Rezaian mogelijk 10 tot 20 jaar celstraf. Rezaians vrouw Yeganeh Salehi, een fotojournaliste, werd vorig jaar eveneens gearresteerd, maar later vrijgelaten. Ze mag Iran niet verlaten. Haar wacht op een later moment mogelijk ook nog een rechtszaak, meldt The Washington Post.

Bekijk meer van

Jason Rezaian Iran

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.