— maandag 12 oktober 2015, 08:52 | 0 reacties, praat mee

‘Uitspraak in zaak Jason Rezaian’

Een rechtbank in Iran zou uitspraak hebben gedaan in de zaak tegen Jason Rezaian (39), correspondent van The Washington Post. Volgens de krant is echter nog onduidelijk wat het vonnis inhoudt. Een woordvoerder van de Iraanse rechterlijke macht verklaarde dat het vonnis nog niet publiek wordt gemaakt omdat er nog beroep mogelijk is.

De journalist werd in juli 2014 gearresteerd, onder andere op verdenking van spionage. Hij kan tot twintig jaar cel veroordeeld worden. Zijn opdrachtgever The Washington Post heeft altijd ontkent dat Rezaian een spion is en hoofdredacteur Martin Baron noemde de rechtszaak een “schijnvertoning” en een “een ziek brouwsel van farce en tragedie”. De rechtszaak vond plaats achter gesloten deuren.

Bekijk meer van

Jason Rezaian Iran

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.