basis naar compleet

— woensdag 16 december 2020, 09:40 | 0 reacties, praat mee

Volgend jaar aparte studentenregeling Leids Mediafonds

Het Leids Mediafonds stelt met ingang van volgend jaar 5000 euro beschikbaar voor tien journalistieke projecten van Leidse studenten journalistiek en (wetenschaps)communicatie. Het bedrag wordt uit het bestaande budget gehaald. Het doel is nieuw journalistiek talent dat in Leiden studeert te ondersteunen. Laatste wijziging: 16 december 2020, 09:42

De nieuwe studentenregeling is opgezet in samenwerking met de Universiteit Leiden en de Hogeschool Leiden. Per goedgekeurd project is 500 euro beschikbaar.

“Door de introductie van de aparte regeling hoeven de projecten die studenten indienen niet te concurreren met ideeën van ervaren journalisten. Het Leids Mediafonds beoordeelt inzendingen van studenten op journalistieke aanpak, diepgang, actualiteit en de relatie met Leiden en de Leidse regio”, aldus het Leids Mediafonds.

Voorzitter Bob Nieman: “We hebben dit bedacht nadat we een stroom aanvragen van studenten ontvingen bij de oktoberronde van dit jaar.” Het fonds heeft inmiddels al drie aanvragen van studenten gehonoreerd, vooruitlopend op de afspraken over de studentenregeling.

Studenten moeten een mediapartner vinden die de gemaakte productie publiceert. Na publicatie wordt de subsidie uitbetaald. Meer bij het Leids Mediafonds

Bekijk meer van

Leids Mediafonds

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.