word studentlid

— donderdag 29 november 2018, 09:22 | 0 reacties, praat mee

VNG wil 12 miljoen euro om streekomroep-pilots te kunnen afronden

VNG wil 12 miljoen euro om streekomroep-pilots te kunnen afronden

De koepelorganisatie voor Nederlandse gemeenten VNG wil dat in de begroting van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de komende twee jaar geld wordt gereserveerd om lopende pilots met vijftien streekomroepen in stand te houden. Het zou tot 2021 gaan om zo'n 6 miljoen euro per jaar. Laatste wijziging: 29 november 2018, 09:24

De VNG heeft voorafgaand aan de behandeling van de OCW-begroting (op 3 december aanstaande, red.) dit standpunt aan Kamerleden overgebracht. De VNG wijst op de toegenomen concentratie van lokale omroepen en het veranderingsproces dat sinds 2012 is ingezet om te komen naar 80 streekomroepen.

“Er zijn inmiddels vijftien streekomroepen die als pilot project fungeren. Zij hebben de afgelopen jaren vaak extra ondersteuning van hun gemeenten ontvangen. De omroepen kampen met teruglopende reclame-inkomsten en hebben zelf geen mogelijkheden nog meer andere financieringsbronnen aan te boren. Daarom is een incidentele financiële bijdrage van twee jaar vanuit het Rijk noodzakelijk. Gemeenten hebben tot op heden meer dan hun verantwoordelijkheid genomen; daarom vragen we nu het Rijk incidenteel bij te springen”, aldus de VNG in een position paper.

Met een Rijksbijdrage van 12 miljoen euro -  verspreid over 2 jaar - kunnen de pilots worden afgerond. Voor de zomer van 2019 zullen de Raad voor het Openbaar Bestuur en de Raad voor Cultuur adviezen over de positie van lokale publieke omroepen uitbrengen. De financiële positie van een groot aantal lopende pilots is volgens de VNG zodanig dat tot die tijd een extra geldinjectie nodig is.

Bekijk meer van

VNG

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.