— vrijdag 30 juni 2017, 16:51 | 0 reacties, praat mee

VN noemt oproep sluiting Al-Jazeera ‘onacceptabel’

Hoofdkantoor Verenigde Naties in New York - © Matt Campbell / EPA

De eis van vier Arabische Staten dat televisiezender Al-Jazeera zijn deuren moet sluiten is een "onacceptabele aanval". Dat heeft een woordvoerder van de Verenigde Naties (VN) laten weten.

Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Bahrein eisten vorige week de sluiting van de zender. Ze beschuldigen financier Qatar ervan de regio te destabiliseren door steun te leveren aan terroristische organisaties. Begin deze maand verbraken ze de economische en diplomatieke banden met het land. Qatar ontkent de beschuldigingen.

De woordvoerder van VN-mensenrechtencommissaris Zeid Ra’ad al-Hussein bestempelde de uitspraken van Saudie-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Bahrein als een “aanval op het recht van vrijheid van expressie en meningsuiting”. De VN-commissaris maakt zich volgens zijn woordvoerder Rupert Colville “grote zorgen”, omdat de zender miljoenen kijkers heeft, zowel Arabische als Engelstalige. Meer bij Reuters

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.