— maandag 6 oktober 2008, 08:39

VN kritisch over behandeling journalisten in Israël

Een nieuw rapport van de Verenigde Naties over de mensenrechtensituatie in de Palestijnse gebieden maakt brandhout van de manier waarop de Israëlische overheid met journalisten omgaat. Het rapport draait met name om de mishandeling van de gerenommeerde journalist Mohammed Omer, die werd uitgekleed, ondervraagd, geschopt en geslagen bij zijn terugkeer uit Europa. Omer, journalist voor het persagentschap Inter Press Service (IPS), was er geweest om de Martha Gellhorn Prize for Journalism in ontvangst te nemen, die hij had verdiend “door moed en vakmanschap te tonen in de berichtgeving uit een oorlogszone”. Het VN-rapport werd opgesteld door Richard Falk, de speciale rapporteur voor de Mensenrechtensituatie in de Palestijnse gebieden. “De veiligheidsagenten waren zich er volledig bewust van dat hij de Gellhorn Prize gewonnen had, en probeerden het prijsgeld in beslag te nemen, maar waren gefrustreerd omdat het al op de bank gezet was,” zo citeert Mo.be Falk.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.