— woensdag 22 juli 2009, 09:06

VN: hulp bij onderzoek Russische moorden

Het instituut van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR) heeft de Russische autoriteiten aangeboden te helpen bij het onderzoek naar moorden op journalisten, mensenrechtenactivitisten en advocaten. Vorige week werd in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië Natatalja Estemirova vermoord, een prominente voorvechter van mensenrechten, journaliste en vriendin van de in 2006 vermoorde Anna Politkovskaja. Hoewel de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov aankondigde het onderzoek naar de moord op Estemirova persoonlijk te zullen leiden, hebben zeven mensenrechtenexperts van de VN hun medewerking toegezegd. De experts stellen dat als het onderzoek dezelfde vorm krijgt als bij eerdere moordzaken, er wederom "een cirkel van straffeloosheid" dreigt. Rusland heeft nog niet gereageerd op het aanbod van de UNHCR.

Bekijk meer van

Rusland Anna Politkovskaja

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.