— woensdag 7 mei 2008, 08:41

RSF doet oproep aan Medvedev

Persorganisatie Reporters sans Frontières (RSF) heeft Dmitri Medvedev, de Russische president die vandaag aantreedt, per open brief gevraagd meer aandacht te hebben voor de druk waaronder journalistiek in Rusland staat. Het volgt op een brief in februari 2008, toen Medvedev nog presidentskandidaat was. Daarin deed RSF vier voorstellen om de persvrijheid in Rusland te stimuleren. "Deze vier punten zijn niet opgelost. Het gevaar bestaat zelfs dat de situatie nog verder verslechterd", aldus RSF in de recentste brief. Een aantal toevoegingen aan de wet op extremisme en mediawetgeving zou volgens RSF enkel extreme vormen van zelfcensuur aanwakkeren. De moorden op journalisten Anna Politkovskaya en Paul Klebnikov blijven vooralsnog onbestraft, herinnert RSF. "De inauguratie is een goed moment om de internationale gemeenschap te laten weten dat Rusland serieus met verworvenheden wil omgaan."

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.