training eu starters

— vrijdag 21 maart 2014, 15:19 | 0 reacties, praat mee

Vluchtgedrag

In februari maakte Facebook bekend dat het de populaire mobiele chatdienst WhatsApp voor 19 miljard dollar overneemt. Met het idee dat Mark Zuckerberg cs zijn tentakels nu ook om WhatsApp zou kronkelen, deed mensen als lemmingen naar alternatieven omzien. Laatste wijziging: 29 december 2014, 17:47

Velen vertrokken naar Telegram, dat a) in baken van vrijheid Rusland wordt gemaakt en b) een zelf bedachte, niet-standaard versleuteling gebruikt. Beveiligde chat-app Hemlis, waar ik al eens over heb geschreven, is helaas nog steeds niet uit. Zelf heb ik naar het Zwitserse zwaarbeveiligde Threema gekeken, dat voor journalisten eigenlijk het beste alternatief is. Helaas zijn daar nauwelijks mensen op overgestapt en ruist er de stilte. Het bewijs voor de volstrekt ondoorgrondelijke denkwijze van veel Nederlanders werd begin maart geleverd door een meting van onderzoeksbureau Peil: mensen zagen Facebook Messenger als beste alternatief voor het door Facebook ingelijfde WhatsApp.

whatsapp.com
threema.ch
whisper.sh
heml.is

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.