— vrijdag 21 maart 2014, 15:19 | 0 reacties, praat mee

Vluchtgedrag

In februari maakte Facebook bekend dat het de populaire mobiele chatdienst WhatsApp voor 19 miljard dollar overneemt. Met het idee dat Mark Zuckerberg cs zijn tentakels nu ook om WhatsApp zou kronkelen, deed mensen als lemmingen naar alternatieven omzien.

Velen vertrokken naar Telegram, dat a) in baken van vrijheid Rusland wordt gemaakt en b) een zelf bedachte, niet-standaard versleuteling gebruikt. Beveiligde chat-app Hemlis, waar ik al eens over heb geschreven, is helaas nog steeds niet uit. Zelf heb ik naar het Zwitserse zwaarbeveiligde Threema gekeken, dat voor journalisten eigenlijk het beste alternatief is. Helaas zijn daar nauwelijks mensen op overgestapt en ruist er de stilte. Het bewijs voor de volstrekt ondoorgrondelijke denkwijze van veel Nederlanders werd begin maart geleverd door een meting van onderzoeksbureau Peil: mensen zagen Facebook Messenger als beste alternatief voor het door Facebook ingelijfde WhatsApp.

whatsapp.com
threema.ch
whisper.sh
heml.is

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.