— donderdag 1 augustus 2013, 09:03 | 0 reacties, praat mee

Heml.is

Als klokkenluider Edward Snowden ons iets heeft geleerd – naast je vluchtroute beter plannen – is het dat de Amerikaanse regering in theorie altijd meeleest. Ondanks Europese verontwaardiging over het Amerikaanse PRISM-afluister­programma blijken regeringen hier ook niet vies van omvangrijke filterprogramma’s met het dankbare en immer nevelige excuus van terreurbestrijding.

E-mails, webverkeer, je cloud-opslag en chatverkeer: vrijwel alles loopt via Amerika en dus kan alles bekeken worden. De Zweedse vrienden Leif Högberg, Linus Olsso en Peter Sunde willen een soort beveiligde WhatsApp bouwen, waar meekijken niet meer kan. Peter Sunde is trouwens ook een van de oprichters van torrent­site The Pirate Bay. Het drietal begon een inzamelingsactie voor Hemlis (Zweeds voor geheim), dat straks op iPhone en Android beschikbaar moet komen. De benodigde 100.000 dollar was in luttele 36 uur bij elkaar. De voortgang van de bouw is via heml.is te volgen.

Bekijk meer van

WhatsApp Hemlis

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.