banner printplaza 1

— dinsdag 27 oktober 2009, 08:59

Vlaams protest tegen richtlijn data-opslag

Rijkelijk laat heeft de Algemene Vereniging Van Beroepsjournalisten in België (AVBB) ongerustheid geuit over de aanstaande omzetting naar nationale wetgeving van een Europese richtlijn voor het bewaren van telecomgegevens, de richtlijn dataretentie. Volgens de beroepsvereniging is de verplichting om data over telecom-, sms- en internetverkeer tot twee jaar te bewaren een "uitholling van het recht op privacy". Eerder dit jaar stemde het Europees Parlement in met dit als anti-terreurmaatregel verkochte plan. In Nederland is de laatste stap voor dezelfde omzetting naar nationale wetgeving ook al gezet: de Eerste Kamer verleende in juli goedkeuring aan het voorstel om de Telecommunicatiewet en de Wet op de economische delicten aan te passen. De wijzigingen zijn nog niet per Koninklijk Besluit bekrachtigd. De Belgische AVBB, Liga voor Mensenrechten, de Orde van Advocaten en de Orde van Geneesheren zijn in België een platform begonnen onder de naam bewaarjeprivacy.be om tegen nationale omzetting van de Europese richtlijn te protesteren.

Bekijk meer van

banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.