persveilig seminar

— donderdag 28 april 2011, 14:34 | 0 reacties, praat mee

V’krant biedt Eijk ‘ruimer wederhoor’

‘De redactie stelt achteraf vast dat ruimer wederhoor gegeven had kunnen worden en publiceert daarom deze ingezonden brief van mgr. Eijk’. Dat schrijft de Volkskrant donderdag in een naschrift van een ingezonden stuk van de aartsbisschop (op 28 april) op de opiniepagina van de krant, dat op de voorpagina wordt aangekondigd. Eijk reageert er op de beschuldigingen op 18 april in de krant dat hij bedrijfsrechercheurs op collega-bisschoppen zou hebben afgestuurd om hun computers te checken op belastende informatie over hemzelf. Laatste wijziging: 28 april 2011, 16:43

‘Deze vergaande beschuldiging is volledig ongefundeerd. Ik heb sedert mijn aantreden aan geen enkel recherchebureau enige opdracht verstrekt, ook niet voor onderzoek van privécomputers van andere geestelijken, zoals mij eveneens in het artikel ten onrechte wordt verweten’, schrijft Eijk.

Hoofdredacteur Philippe Remarque wil ‘geen commentaar’ geven op de vraag waar de krant ruimer wederhoor had moeten bieden en of er door de kerk is gedreigd met juridische procedures. In het bewuste artikel wordt wel de perschef van het aartsbisdom, J. Zuijdwijk, aan het woord gelaten.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.