PersVeilig

— dinsdag 16 mei 2017, 11:00 | 0 reacties, praat mee

Vinyl magazine, over échte dingen

Lang hadden de muziekblaadjes het moeilijk in het tijdperk waarin internet en Spotify de dienst uitmaken. Vorig jaar moest zelfs Rolling Stone Magazine voor het eerst in het bestaan zijn heil nog zoeken bij een investeerder, en verkocht 49 procent van zijn aandelen aan een Aziatische miljardair. Maar zoals met alles lijkt ook voor de muziekbladen een tijd van herwaardering aangebroken. Laatste wijziging: 16 mei 2017, 11:05

Er is zelfs een nieuw magazine gelanceerd: Vinyl. Want ja, móchten die mooie vinyl-platen al ooit zijn weggeweest uit onze huiskamers, schrijft hoofdredacteur Joachim Hilhors, dan zijn ze nu weer terug. ‘In dit digitale tijdperk beantwoordt vinyl aan een behoefte aan echte dingen. Hoe handig Spotify ook is, je hébt niks. Het is vluchtig en vrijblijvend.’

Vinyl Magazine tracht dat niet te zijn. Na een overzicht van alle upcoming platenbeurzen in Nederland en België, volgen verhalen over imposante magazijnen vol vinyl, excentrieke platenwinkels, artiest (en vinyl-verzamelaar) Jett Rebel en DJ Wouter van der Goes over zijn Vinyl Friday op radio 2. Tijd om de naald weer uit het stof te halen.

Vinyl Magazine is een uitgave van Leisure Publications en verschijnt vier keer per jaar voor €6,95 per nummer.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.