— donderdag 23 mei 2013, 15:58

Villamedia onderzoekt markt freelancers

Hoe is het gesteld met de tarieven voor freelance (foto)journalisten? Zijn ze de afgelopen jaren gedaald, gestegen of stabiel gebleven? Om dat vast te stellen herhaalt Villamedia een onderzoek uit 2004, waarin we freelancers vragen naar hun inkomen. Maar freelancen draait om meer dan alleen geld verdienen. Welk media zijn bijvoorbeeld het leukst om voor te werken? En wat zijn de meest prestigieuze media om voor te schrijven/fotograferen? Freelance (foto)journalisten die bij willen dragen aan het onderzoek worden verzocht een korte enquête (10 vragen) in te vullen. De enquête voor schrijvende freelancers is hier te vinden. De enquête voor freelance fotojournalisten bevindt zich hier. De resultaten van het onderzoek worden op een later moment gepubliceerd.

Bekijk meer van

Villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.