— maandag 12 november 2012, 15:16

Villamedia bekijkt doorstart Spreek’Buis

Villamedia onderzoekt de mogelijkheid om Spreek'Buis, de nieuwskrant voor de publieke omroep, voort te zetten. Daartoe hebben de raad van bestuur van de publieke omroep en Villamedia een intentieverklaring ondertekend. Villamedia bekijkt of Spreek'Buis kan worden uitgebouwd tot een multimediaal platform voor de omroepwereld, zowel publiek als commercieel en bedoeld voor zowel programmamakers als de aanverwante bedrijven. Spreek'Buis dreigt te verdwijnen als onderdeel van een breder pakket aan bezuinigingen bij de NPO.

Het is de bedoeling dat Spreek’buis als zelfstandige titel en met een eigen redactie blijft bestaan. Het onderzoek zal de komende maanden worden verricht en begin 2013 tot conclusies leiden. Villamedia gaat actief op zoek naar partners om de doorstart mogelijk te maken.

De raad van bestuur van de NPO steunt het initiatief en zal daar waar mogelijk meewerken aan de doorstart.

Dolf Rogmans, hoofdredacteur van Villamedia: “Wij denken dat Spreek’Buis een waardevolle functie kan vervullen in de Nederlandse omroepwereld. Het is verder een logische aanvulling op de activiteiten die Villamedia ontplooit en zou een mooie uitbreiding van het portfolio betekenen.”

Bekijk meer van

Villamedia Spreekbuis NPO
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.